Aftellen tot de Lónse kermis!

Op vrijdag 18 augustus begint De Lónse Kermis! Een charmante dorpskermis met veel gratis activiteiten. Met een spetterend programma van de Overloonse horeca, leuke attracties op het kerkplein, veel extra activiteiten én een mooie weersverwachting, belooft dat veel goeds.

Iedereen is van harte welkom op de keigezellige dorpskermis; van vrijdag 18 augustus (start horecaprogramma) tot en met woensdag 23 augustus 2023. Volg ons op Facebook of Instagram voor alle info. Dit jaar komt er op veler verzoek weer een ‘bank’, met daarbij flink wat leuke attracties voor onze bezoekers. Op het kermisterrein vind je ook het gezellige Lónse kermispleintje waar jong en oud kan meedoen aan allerlei gratis activiteiten.

Van oudsher een begrip in de regio

De kermis in Overloon is van oudsher een begrip in de regio. Een werkgroep van inmiddels zo’n 15 vrijwilligers zet zich sinds 2019 in om De Lónse Kermis nieuw leven in te blazen en ervoor zorgen dat deze levendig blijft. Inge Smolders namens de werkgroep: “We willen voor elk wat wils creëren. De horeca in Overloon organiseert rondom de kermis veel voor jongeren en volwassenen. De werkgroep De Lónse Kermis richt zich met name op het gezin en hun kinderen tot ongeveer 15 jaar. Daarbij willen we ervoor zorgen dat iedereen, ook vakantiegangers of inwoners uit de regio, zich welkom voelt op onze kermis. In Nederland zie je het aantal dorpskermissen steeds verder teruglopen. We zijn dan ook enorm trots dat we, samen met horeca- en kermisexploitanten en dankzij de bijdragen van vele sponsoren, weer een prachtige kermis neer kunnen zetten.”

“Dat is echt een verdienste van deze groep vrijwilligers”, vertelt Atze Lubach, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders BOVAK. “Vanuit mijn rol bezoek ik vele kermissen in het land, van grote tot zeker ook veel kleinere dorpskermissen. Helaas zie ik er daar veel van verdwijnen. De kermissen die overblijven, staan in de dorpen waar mensen samen zich hard maken voor het gezellige dorpsfeest dat de kermis is. En daar mag Overloon zeer trots op zijn.”

Programma

De horeca start vrijdagavond met hun programma. De eerste activiteit van de werkgroep is op zaterdagochtend.

Op zaterdag om 11.00 uur is de Kinderkleedjesmarkt op het schoolplein van de Josefschool. De kinderen kunnen daarmee alvast kermisgeld verdienen. Kom allemaal kijken en kopen natuurlijk!

De attracties gaan zaterdag om 15.00 uur open. Om 16.00 uur is de officiële opening met de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. En voor iedereen die kermiskaartjes met korting wil scoren; om 19.00 uur is het Happy Hour!

Veel gratis activiteiten

Ook op de andere dagen zijn er weer superleuke gratis activiteiten georganiseerd op het kermisterrein. Van schminken tot silent disco.
En van speurtocht tot de kermiskapper. Nieuw dit jaar: op maandag tussen 16.00 – 17.00 uur kun je knuffelen of op de foto met Bing, Skye (Paw Patrol) en een heuse Unicorn. Op woensdag gaan we spectaculaire bellen blazen. Leuk voor jong én oud.

Close
Go top