NIEUW: De Lónse Kermis

Werkgroep kermis opgericht

Vorig jaar, net voor de zomervakantie, deed de Dorpsraad een oproep voor deelnemers aan een werkgroep voor de kermis. Doel: onze kermis nieuw leven inblazen en ervoor zorgen dat deze levendig blijft!

In oktober ging een enthousiast groepje mensen aan de slag: Anne Ewals, Linda Loof, Stan Bos en Inge Smolders. Dat leverde al gauw heel veel ideeën op. Dus het was kiezen geblazen. En er werd versterking gezocht. Martijn Von der Heijde en Mariët Crooijmans horen inmiddels ook bij de werkgroep.

Meer sfeer

“Als je op het kermisterrein bent met kleine kindjes, ben je al snel ‘klaar’”, vertelt Inge. “Dus we hebben als eerste gekeken naar hoe we de verblijftijd van gezinnen kunnen verlengen. Door het terrein gezellig aan te kleden, met bijvoorbeeld prikfittingen à la de 11e van de 11e, een mooie zuil met daarop groot het programma afgedrukt. Of door picknickbankjes mét ober te plaatsen in samenwerking met de horeca. Maar het allerbelangrijkste vonden we de herkenbaarheid. We hebben de kermis een officiële naam gegeven: De Lónse Kermis. Daar hoort natuurlijk een logo bij! Dat is ontworpen door dorpsgenoot Ruud van Bergen.”

Stan vult aan: “We zorgen natuurlijk voor een goede Facebookpagina, Instagram voor met name de jongeren, en een eenvoudige website. We proberen de hele uitstraling van de kermis te laten passen bij het logo. Helaas hier niet in kleur, maar neem snel een kijkje op onze Facebookpagina, zou ik zeggen!”

Langer blijven

“Daarnaast komen er, dit jaar alleen in het weekend, extra activiteiten waar kinderen gratis aan kunnen meedoen. Schminken, glittertattoos, een waarzegster, bijvoorbeeld. Allemaal activiteiten die niet botsen met de attracties, maar waardoor je met je gezin wel langer kunt blijven hangen”, aldus Linda en Anne. “En bijvoorbeeld aangekleed met leuke gastvrouwen zoals Linn Suukerspin en Hollie Lollie.”

Verder komen er mooie aankondigingsdoeken of borden bij de invalswegen, op het terrein zelf. De opening is op zaterdag, of – als het lukt om dit af te spreken met de exploitant – zelfs al op vrijdag. Houd daarvoor de Facebookpagina in de gaten. “De opening wordt gedaan door kinderen die een kleurwedstrijd winnen, die we via school uitzetten voor de vakantieperiode.” Ook wordt er gekeken naar de attracties, met name het aanbod voor jongeren. Samen met Sjill wordt een idee uitgewerkt voor jongeren van 11 – 15 jaar op zaterdagavond. Kortom: genoeg plannen en al een aantal dingen die daarvan dit jaar zichtbaar worden.

Vorig jaar, net voor de zomervakantie, deed de Dorpsraad een oproep voor deelnemers aan een werkgroep voor de kermis. Doel: onze kermis nieuw leven inblazen en ervoor zorgen dat deze levendig blijft!

Op de hoogte blijven? Like ons op Facebook en Instagram.

Close
Go top